Покойниците в Добрич през последните месеци ги погребват направо насред

...
Покойниците в Добрич през последните месеци ги погребват направо насред
Коментари Харесай

Има заложени 60 000 лева за нови алеи в гробищния парк

Покойниците в Добрич през последните месеци ги погребват напряко посред полето-на терен, закупен за разширението на гробищния парк, видя кореспондент на “Труд”. Път до там няма, околните газят тиня до колене, до момента в който изпратят мъртвите след опелото или, когато им отдават респект по християнски до 40-тия ден. Коли и микробуси затъват и буксуват.

“На този стадий няма асфалтирани алеи, в миналото имаше процедура да се вършат преди да бъдат изкопани новите гробове. Сега хвърляме фрезован материал, само че когато е дъждовно и кално, не се прави, резултатът е нулев”, изясни шефката на “Обреден дом-Добрич” Румена Маринова.

Гробищният парк се шири на 300 дка, само че потенциалът му от дълго време е привършен. Годишно в града на мъртвите се преселват към 1000-1100 души. Община Добрич е отчуждила тази година 4 поземлени парцела с повърхност общо 5 дка според Закона за устройство на територията, само че новият терен още не е благоустроен.

Инфраструктурата на гробищния парк се поддържа със средства от финансовата стратегия на общината. “Бяха заложени 60 000 лв. в бюджета за 2017г. за нови асфалтирани алеи, само че реализацията не се случи по една или друга причина. Изпълнението им със същите средства остава за следващата година, увери отрасловият зам.-кмет Елка Димова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР