Поколението Z вече е най-образованото и етнически разнообразно поколение в

...
Поколението Z вече е най-образованото и етнически разнообразно поколение в
Коментари Харесай

Поколението Z е най-образованото и най-шареното в историята на САЩ

Поколението Z към този момент е най-образованото и етнически разнообразно потомство в Съединени американски щати, демонстрира разбор на изследователския център " Пю ". Само 52% от хората на възраст сред 6 и 21 години са бели.

По-рано тази година учените от " Пю " дефинираха за задачите на статистиката си 1996 година като последната, в която са родени " милениъли ", и решиха, че след нея към този момент идва друго потомство, чието работно име е " постмилениъли ". Характерно за предшествениците им (родените сред 1980 година и 1996 г.) е, че живеят с родителите си до рекордно късна възраст, въпреки че работят повече; те са последните, които ще помнят света без интернет.

Образованието

Повечето от постмилениълите към момента са в учебно заведение, само че процентът на тези, които към този момент са влезнали в лицей, е доста по-висок от този на предходните две генерации - 59% против 53% и 44% надлежно за миленълите и поколението X. Родителите на постмилениълите също по този начин са по-добре образовани от родителите на милениълите (или поколението Y) - 43% от тях живеят в домакинство, в което най-малко единият родител има най-малко бакалавърска степен, за милениълите през 2002 година този % е бил 32%. Много по-нисък е и процентът на отпадащите от учебно заведение.

До някаква степен това се дължи на смяната е произходът на младите латиноамериканци - по-малко евентуално за тях е да бъдат имигранти. Само 12% от латиноамериканците постмилениъли са родени отвън Съединени американски щати спрямо 24% от същата група за предходното потомство. Предишни проучвания демонстрират, че второто потомство латиноамериканци нормално напредват повече в образованието си от родителите си.

Домакинства и приходи

В това отношение те наподобяват предходното потомство - 65% от постмилениълите на възраст от 6 до 17 години живеят с двама женени родители, към 31% живеят единствено с един родител. Средният приход на семействата, в които има деца от поколението Z, e по-висок от този на предходните генерации - приблизително 63 700 $ годишно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР