Поколението Y, или т.нар. милениали, родени в периода между 1981

...
Поколението Y, или т.нар. милениали, родени в периода между 1981
Коментари Харесай

Милениалите напълно промениха туристическите пътувания

Поколението Y, или така наречен милениали, родени в интервала сред 1981 и 1996 година, са хората, които първи започнаха да употребяват необятно технологиите, обществената им интензивност е доста по-голяма, а навиците им за харчена са много по-различни от тези на техните прародители. Това изцяло промени туристическата промишленост по целия свят.

Основните заключения, до които доближава изследователската компания Morning Consult, е, че хората от поколението Y пътуват доста по-често от потомство Х и възприемат пътешествията като тяхно право, а не привилегия.

Когато става дума за пътувания, несъмнено милиениалите са тези, които даже няма да се замислят, а потеглят непосредствено “, споделя Линдзи Роеске, анализатор в Morning Consult. „ Например, 18% от милениалите са подхванали три или повече вътрешни полета през миналата година, спрямо 10% от потомство X “, споделя тя пред CNBC Travel.

Тя споделя още, че милениалите възприемат пътуването по-скоро като право, в сравнение с като привилегия. Смятат, че прекарванията им при пътешестване са част от тяхната еднаквост.
Харчене, само че не хабене
Те са потомство, което несъмнено се тормози за парите си и в името на това да ги запазят, отсрочват разноски – от покупка на нов дом през нова кола и даже отсрочване на подписване на брак.

И въпреки всичко, остават правилни на „ концепцията за почивка пред прибавянето на още няколко $ към спестяванията си “, съгласно отчет на GWI Travel. В съпоставяне с други генерации те считат, че пътуванията са жизненоважни.

Изследователската компания споделя, че това дава пояснение на желанието им да харчат пари за пътувания, само че в това време не безусловно да ги прахосват. Милениалите са по-склонни от другите генерации да заплащат повече за самолетни билети. Само един на всеки пет споделя, че търси най-хубавите варианти, когато пътува.

Въпреки че доста хора от това потомство са обременени със студентски задължения и притиснати от възходящите разноски за живот, те към момента харчат за пътешестване – само че приблизително с към една трета по-малко на пътешестване от взривовете предходните три години, съгласно застрахователната компания InsureMyTrip.
Какво стимулира милениалите да пътуват
Милениалите са склонни да се водят доста от опита “, сподели Рьошке.

Милениалите, както и поколението Z, са по-склонни да харчат пари за прекарвания, в сравнение с за потребителски артикули (46% против 37%), съгласно отчета за 2023 година на American Express Travel Trends Global Travel Trends Report.

В съпоставяне с по-старите генерации, милениалите и потомство Z (бел.ред – кохорта, която следва Милениалите и предхожда поколението Алфа) приоритизират пътувания, които се концентрират върху персоналното здраве (61% против 48%) и престой в хотели със спа и уелнес услуги (60% против 43%), съгласно отчета.

По-младите хора са по-склонни да се вдъхновят за своите ваканции от филми и телевизионни излъчвания, както и от обществени медийни платформи като Instagram и TikTok.

Много милениали към този момент са родители и пътуват с децата си, споделят от Morning Consult. Удобствата на Airbnb и свободата, която им дава, ги прави едно от най-предпочитаните места за пребиваване за тях.
Хотелите се пробват да си върнат част от този бизнес.
В опит да си върнат част от бизнеса, който им беше „ откраднат “ от Airbnb, мултинационалните хотелиерски компании стартираха марки, ориентирани към милениалите – като Moxy и Aloft, Marriott, Canopy и Curio. Брандовете се харесват на по-младите пътешественици поради забавния интериорен дизайн, уелнес услугите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР