Поклонението пред тленните останки на легендарния бразилски футболист Пеле започна

...
Поклонението пред тленните останки на легендарния бразилски футболист Пеле започна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Започна поклонението пред Пеле

Поклонението пред тленните остатъци на именития бразилски футболист Пеле стартира на стадион " Вила Белмиро " в Сантос. Множество почитатели чаках с часове, преди да отворят вратите на клубния стадион на Сантос - тимът, в който Краля на футбола прекарва огромна част от кариерата си.

Сред формалните посетители е президентът на ФИФА Джани Инфантино. През идващите 24 часа почитателите на иконата на бразилския футбол ще могат да си вземат последно довиждане с него, а в 10 часа сутринта локално време във вторник ковчегът ще бъде пренесен във отвесния гробищен парк " Некрополе Екуменика ", където Пеле ще бъде заровен пред стеснен кръг близки. Пеле персонално е закупил имот в гробището преди близо 20 години, като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с номер 9, оповестява локалното издание О Глобо.

" Градът скърби. Всички са тъжни, тъй като Пеле бе част от нашия живот. Сякаш загубихме член на фамилията ", споделя 87-годишният публицист Валтер Диас, който е бил непосредствен с Пеле. " Мисля, че ще има доста хора на поклонението. Градът се приготвя, хората тук обичат Пеле, както и почитателите на Сантос, тъй като той изведе името на клуба по целия свят ", добавя Диас.

Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ". 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР