Показна акция за безопасно пресичане на улицата бе проведена в

...
Показна акция за безопасно пресичане на улицата бе проведена в
Коментари Харесай

Как да пресичат през зимата отиграха ученици в София

Показна акция за безвредно секване на улицата бе извършена в двора на столичното 119-то учебно заведение. Учениците бяха на симулативно пътно платно с пешеходна пътека, където имаше знак " Стоп " и " Дете на пътя " .

Акцията е на Държавна организация " Пътна сигурност " и бе ориентирана към учениците от първите класове на учебното заведение. Държавен контрольор Светослав Васев изясни на децата разпоредбите за придвижване по пътищата, раздаде на всички светлоотразителни ленти и под формата на игра показва рискова обстановка.
 Директори още се борят с осведомителната система в учебните заведения
Директори още се борят с осведомителната система в учебните заведения

Една част от информацията е трансферирана, само че къде, каква е, никой не знае

Инициативата е във връзка Седмица на сигурността и Европейски ден без жертви на пътя .

" От децата би трябвало да тръгне образованието за разпоредбите пътищата посредством персонален образец ", изясни инспекторът . Той добави, че Държавната организация има и други начинания в други учебни заведения в София, само че и в страната.

" Наближават мъглите, децата би трябвало да са със светлоотразителни детайли на пътя . Когато си потеглят към у дома да знаят по кое време е най-безопасният миг и да внимават ", посочи Васев.
 Монтираха система за пътна сигурност в рейсове на градския превоз в София
Монтираха система за пътна сигурност в рейсове на градския превоз в София

Тя включва датчици за засичане на пешеходци, велосипедисти и животни

Той прикани да се прочете в учебно заведение, а и от другите жители новата тактика за придвижване по пътищата 2021-2023, която е с ясни правила и екшън проект . В него се съдържа информация за съгласуваност сред институциите, предложение за създаване на щадяща инфраструктура, да вземем за пример мантинели, която може да избави човешки живот , както и образование през целия живот. Тя е обществено налична на страницата на организацията.

От самодейност " Отрази светлината ", които участваха в самодейността, разясниха, че главната цел е да се обезопасят децата по пътищата с ярки облекла, светлоотразители и други, изключително в този момент в есенно-зимния сезон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР