Показанията на полицая Теодор Мицикулев и заключението на вещото лице

...
Показанията на полицая Теодор Мицикулев и заключението на вещото лице
Коментари Харесай

Показания на полицай и вещо лице разбиха версиите на защитата на Маринашки

Показанията на служителя на реда Теодор Мицикулев и заключението на вещото лице Мутафчиев, направил повторната автотехническа експертиза, разрушиха версиите на отбраната на Петър Маринашки, предизвикал мелето край Кадиево. 
Прочетете още
Полицаят, дошъл на мястото на случая, минути след подадения сигнал, на процедура опроверга изказванията на юристите на Маринашки - Райко Илиев и Йордан Давчев, че някой е дал цигара с марихуана на подсъдимия. Мицикулев сподели пред Пловдивския апелативен съд, че нито той, нито някой от двамата му сътрудници пуши. Непушач се оказа и другият служител на реда, дошъл на мястото на случая, с цел да донесе в пробата за опиати, изработен на Маринашки.

Автотехническата експертиза, която беше назначена в предходното съвещание също се оказа препъникамък за отбраната. Експертизата трябваше да даде редица ясноти измежду които и дали има данни, че задното дясно колело на автомобила на Петър Маринашки се е увъртяло и откъснало преди злополуката и дали това трансформира механизма на настъпване на ПТП-то.

Вещото лице изготвило експертизата безусловно отхвърли сходни изказвания. Според заключението на Мутафчиев, задна дясна гума и част от окачването са отделени в резултат на удара. Желязото, забито в нея, в действителност не е желязо, а декоративна част от автомобила.

Заключението е, че не се трансформира нищо от направената експертиза. Минимална скорост с която е карал Маринашки е най-малко 98км/ч. и по автомобилът не  е имало техническа нередовност.

Предстои чуването на още едно експертно мнение от две движимости лица на направена химикотоксологична експертиза. Тя би трябвало да даде отговор за това, по кое време е била взета дрогата от Маринашки.  

Предвид неявяването на движимостите лица през днешния ден,  това ще се случи на 9 февруари 2023 година.

Делото през днешния ден още веднъж беше предшествано от едночасов спокоен развой пред правосъдната палата под наслов ”Справедлива пр­исъда, за гибелта на Тошко и Виктор! ”.

Близки на починалите момчета стачкуваха за обективна присъда за Маринашки и по-сурови санкции за дрогирани и пияни шофьори-убийци.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР