Показанията на европейската платформа за обмен на радиационни данни EUROPED

...
Показанията на европейската платформа за обмен на радиационни данни EUROPED
Коментари Харесай

След пожара в АЕЦ „Черна вода“: Няма промяна в радиационния фон у нас

Показанията на европейската платформа за продан на радиационни данни EUROPED и тези на националната автоматизирана система за радиационен мониторинг BULRaMo не записват промени в радиационната конюнктура на територията на България, както и в региона на АЕЦ " Черна вода ".

Това обявиха от Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) по отношение на публикувана по-рано денем информация за пожар в румънската атомна централа .

От Агенцията за нуклеарно контролиране са отправили питане към румънския нуклеарен регулатор, откъдето потвърдиха, че в блок 2 на атомната електроцентрала е зародил нищожен пожар в турбинна зала , който е овладян и не съставлява опасност за сигурността на нуклеарното оборудване.



По-рано във вторник беше обявено, че в румънската АЕЦ " Черна вода " е зародил пожар. Пламъците са потушени, оповестяват от Генералния инспекторат за изключителни обстановки на страната. От инспектората прецизират, че случаят е бил дребен и не е бил наоколо до радиоактивни субстанции, които биха заплашили жителите на региона.

Служителите на централата са евакуирани, няма нанесени вреди. Провежда се следствие, с цел да се откри повода за случая.

Атомната електроцентрала продължава да работи при естествена мощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР