Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си. Това

...
Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си. Това
Коментари Харесай

Българин от РС Македония: „Мила Родино” беше по-силна от всички освирквания

„ Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си. ” Това написа Добре Митрев - ръководител на Сдружение за македонско-българско другарство, във връзка скандалното държание на македонската аудитория нощес по време на футболния мач България – Северна Македония в Скопие.

Да обиждаш другия не значи, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към пердах, дано първо научи думите на македонския химн ”, написа Митрев.

В една ария се споделя: „ Дали да рева или да пея ”. Македонските българи нощес станаха част от нея. Плачеха, тъй като изгуби Македония – тяхната страна, а пееха, тъй като България победи. Аз бях на стадиона и седях на трибуните на македонските ентусиасти. И за първи път бях удовлетворен, че децата ми порастват отвън тази среда. Снощи трябваше да се вика в поддръжка на футбола. Там имаше всичко друго, само че не и поддръжка за обичания тим.

Снощи трябваше да приветстваме за футбол. Нямаше нищо друго с изключение на овации. И както се случва най-после, наказването идва постоянно. И даже всички зурни и тъпани да бяха нощес на стадиона, думите на " Мила Родино " бяха по-силни от всичко ”, написа още Добре Митрев.

Припомняме, че българският народен тим по футбол победи Република Северна Македония с 1:0 като посетител в един нервозен мач, пъстър с грубости и грозни подиуми, провокирани от домакините, които получиха червен картон още в 14-та минута.

Единственото попадение означи Кирил Десподов в 50-та минута. Любопитното в тази ситуация е, че голмайсторът е от Кресна. Срещата на стадион " Тоше Проески " в Скопие се игра при скандално държание от страна на публиката, която освиркваше националния химн на България от самото начало на осъществяването му. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР