Покъртителна история за съдбата на пенсионирана учителка, която преживява с

...
Покъртителна история за съдбата на пенсионирана учителка, която преживява с
Коментари Харесай

Жена за бившата си учителка: Плаках и се срамувах!

Покъртителна история за ориста на пенсионирана учителка, която претърпява с 320 лв. пенсия описа Надя Тодорова от Кърджали. Възрастната жена живее сама и няма наследници, които да се грижат за нея. Много преподаватели са в това бедствено и унизително състояние, а историята на учителката Цанка Сотирова е показателна за положението на днешното общество:

" Вървях по улицата. Потънала в мислите и измръзнала от студа, отивах на работа. Пред мен вървеше постепенно, клатушкайки се, с премерени мудни стъпка стара жена с алено яке. Боже помислих си, че тази жена премерва всяка стъпка, все една ходеше по счупени стъкла. В един миг разпознах походката и фигурата.  Жената се оказа моята учителка по съветски Цанка Сотирова, или както искаше да й споделяме другарката Цанка Сотировна.

Зарадвах се на срещата. За малко! Пред мен стоеше сломена жена, окъсана, опърпана, с олющени боти! Сърцето ми заплака! За уроците, които ме научи, за добротата, и я обух с хубави, качествени боти, накупих й една торба с храна, Включи се и Ники с дребен жест, само че от сърце. Благодаря на Гюлчето за жеста да й подари долни дрехи. Благодаря и на Маргарита Петрова за жеста към учителката ми.

Взела съм телефона на другарката Сотирова. Живее с пенсия от 320 лева! Интелектуалец, преподавател, педагог! Плаках и се срамих! Виновни сме! Срамувам се от нас си! Как го допуснахме?!

Който желае да помогне,може да ме откри в магазин Надит! Благодаря! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР