Покъртителен разказ за мъчителните дни с болестта COVID-19 беше прочетен

...
Покъртителен разказ за мъчителните дни с болестта COVID-19 беше прочетен
Коментари Харесай

Писателката Нина Маревски описа невижданата ярост, с която я е връхлетял и съборил коронавирусът

Покъртителен роман за мъчителните дни с заболяването COVID-19 беше прочетен и споделен десетки хиляди пъти в интернет. Германката Нина Маревски е изпитала ужаса на болестта и желае да помогне на всички, които подценяват заплахата. Това оповестява " Дойче Веле ".

53-годишната жена в този момент желае да помогне всички, които боледуват, които са инфектирани и застрашени. Но най-много – на тези, които подценяват ковид. Тя насочва и съществени рецензии към действието на здравната система в Германия в изискванията на рецесия. Нейната история описват няколко немски медии.

През март Нина Маревски и брачният партньор ѝ се прибрали във Франкфурт на Майн от едно малко туристическо пътешестване до Валенсия. Двамата знаели, че коронавирусът се популяризира бързо в Испания и решили да се слагат под доброволна карантина в лятната си къща на юг. След няколко дни вирусът я съборил: „ Стана внезапно. Бях в кухнята и готвех, а заболяването ме удари като с чук по главата. Нямах никакви сили, подвигнах и температура. Имах възприятието, че са метнали торба цимент върху гърдите ми “.

Ходене по тъгите

Семейството звъни на здравната работа, само че от там споделят, че не могат да тестват Нина за ковид, тъй като не идва от място, което е център на епидемията, а специалността ѝ не е редовно съответстваща. С помощта на собствен приятел-медик тя въпреки всичко изпраща своя проба на частна лаборатория в Хамбург. „ Веднага ми дадоха отговор, че съм болна, а концентрацията на вируса в организма ми е доста висока. Щели да ми се обадят от здравната работа, с цел да вземем нужните ограничения и да стартира лекуване. И до ден-днешен очаквам това позвъняване ", споделя дамата. Малко откакто получава резултатите, Нина Маревски дефинитивно е съборена от заболяването. Тресе я, без значение че се е скрила под планина от одеяла, след това цялата потъва в пот, температурата остава 39 градуса, тежестта в гърдите също, пулсът е интензивен, организмът се бори с всички сили против вируса, споделя писателката. И прибавя:

„ В такива мигове човек е захласнат от най-елементарните страхове “. Нина и мъжът ѝ звънят на дежурните лекари, само че не съумяват да се свържат. Тя се усеща на края на силите си, тъй че двамата най-после вземат решение да се обадят на спешния телефон 112 и да помолят за лекарска помощ. В отговор ѝ дават съвет да се обади още веднъж, в случай че усети и зной - по този начин Нина Маревски разказва тези трагични мигове. Вече била толкоз изтощена, че нямала сили даже да се ядосва. Мъжът ѝ взел да звъни по всякакви клиники в покрайнините, да споделя за положението на Нина, за високата температура, за затрудненото дишане…

Най-накрая от клиниката в Ханау му обръщат внимание и пращат кола за спешна помощ. Малко по-късно Нина Маревски към този момент е в болничното легло, с маска и респиратор.

" Болестта към момента дебне някъде в тялото ми "

48 часа по-късно положението ѝ се усъвършенства, само че температурата се резервира още няколко дни. Лекарите откриват, че имунната ѝ система се оправя добре. Нина е отслабнала много, само че към този момент има вкус. Болестта и до през днешния ден дебне някъде в организма ѝ, счита Нина, тъй като към момента ѝ се вие свят. „ Толкова ми беше зле, че не можех да държа даже чаша в ръката си “, споделя тя.

Нина Маревски желае да опише на всички хора това, което е научила за заболяването и да им помогне да не я подценяват. „ Мнозина считат, че са млади и здрави, което ги прави неуязвими. И безгрижно подценяват предписанията “, напомня писателката. „ Но това ни дава късмет и за преосмисляне “, счита тя.

Нина Маревски описа своята история във Facebook, разгласява резултатите от тестванията и всички детайлности за хода на болестта. Към днешна дата нейният роман е бил прочетен към този момент от над 20 000 души, стотици са мненията и въпросите. А две клиники я помолили да даде малко кръвна плазма, тъй като съдържащите се в нея антитела можели да оказват помощ на други пациенти.

„ Не съм в рисковата група. Обикновено не взимам медикаменти. Храня се здравословно на растителна основа - и все пак вирусът грубо ме събори. Ето за какво ви споделям, че сегашните ограничения въобще не са пресилени “, приключва тя в изявление за Хесенската социална телевизия.

ТУК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ФЕЙСБУК ПРОФИЛА НА НИНА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР