Поканата за започналата днес днудневна визита на премиера Борисов и

...
Поканата за започналата днес днудневна визита на премиера Борисов и
Коментари Харесай

Поканата за срещата Борисов-Путин дошла от Москва

Поканата за почналата през днешния ден днудневна аудиенция на премиера Борисов и водената от него делегация в Русия е пристигнала от съветска страна. Това стана ясно от думите, с които съветският президент Владимир Путин посрещна Борисов в Кремъл през днешния ден. " Много се веселя, че приехте нашата покана и дойдохте при нас след едно задоволително дълго спиране ", декларирал той по информация на РИА Новости.

Путин също по този начин изразил вяра, че визитата на българския министър председател Бойко Борисов ще сътвори положителни условия за развиването на връзките сред двете страни.

" Благодаря на Руската федерация за поканата. Това e третата ни среща с президента Путин. Но, през всичките тези години по телефона с него обменяхме мисли, през днешния ден също ще приказваме по извънредно значими тематики като Западните Балкани, Сирия, битката с тероризма, сигурността и други ", написа в статус в формалният му профил във Фейсбук, където бяха оповестени фотоси от събитието на високо равнище в Кремъл.

Темите за Западните Балкани, битката с тероризма и Сирия са били акценти в диалога сред Борисов и президента на Руската федерация Владимир Путин, оповестява държавната пресслужба.

Българският министър-председател е отбелязал, че това е третата среща посред им и е показал, че в този момент двете страни могат да си сътрудничат и по тематиката „ Западни Балкани “. Той е срещнал Путин с целите на България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно, с построяването на планове за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност в района.

„ Русия постоянно е имала своето въздействие в Европа и по тази причина е добре да знаете какви планове вършим. В сферата на сигурността и битката с тероризма работим доста добре с вашите служби, както и в региона на туризма и земеделието “, е споделил още българският министър председател.

Двамата са разискали и опциите за разширение на съдействието в областта на сигурността както на европейско, по този начин и на междудържавно равнище. Премиерът Борисов е показал, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани главно към предварителна защита на тероризма - посредством битка с радикализацията и с насилствения екстремизъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР