Покачващите се цени на петрола заради войната в Украйна стимулират

...
Покачващите се цени на петрола заради войната в Украйна стимулират
Коментари Харесай

Катар се замогна покрай войната в Украйна

Покачващите се цени на петрола поради войната в Украйна подтикват производителите в Близкия изток като Саудитска Арабия и Кувейт. Но евентуално един ще бъде огромният победител откакто Европа спре вноса на нефт от Русия. Това е Катар.

Високопоставени чиновници на Европейския съюз посетиха Доха през последните седмици и всички с ясно обръщение: имаме потребност от вашия газ допустимо най-бързо. Германия съобщи на бизнеса да стартира договаряния за покупко-продажби за доставки. Ситуацията стана по-сериозна и ще се наложат по-бързи ограничения, откакто Русия прекъсна доставките на газ за Полша и България.

Износът на сила от Катар към този момент би трябвало да доближава 100 милиарда $ тази година за първи път от 2014 година,

имайки поради трендовете от първото тримесечие, съгласно калкулации на Bloomberg. Междувременно катарското държавно управление чака стопански подтик от 20 милиарда $ от организирането на Световното състезание по футбол тази година.

2022 година наподобява ще бъде годината, в която Катар ще остави своя отпечатък в спортния календар и ще стане още по-богата страна.

Търсенето Европа на доставки на LNG идва откакто Катар започва план на стойност 30 милиарда $ за увеличение на износа си с 60% до 2027 година Допълнителното търсене значи повече конкуренция сред купувачите за дълготрайни контракти за доставка и най-вероятно по-добри условия за Катар.

" Това е невероятна опция ", счита сътрудникът в Близкоизточния институт във Вашингтон Карън Йънг. " Катар ще бъде един от най-важните експортьори на газ, пазарът евентуално ще бъде доста мощен за години напред ".

Катар към този момент жъне триумфи. Очаква се стопанската система на страната да нарасне с 4,4% тази година, най-вече от 2015 година, съгласно Citigroup. Брутният вътрешен артикул на глава от популацията ще скочи до съвсем 80 000 $, покрай равнищата на региони като Каймановите острови и Швейцария.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР