Покачването на цените, с които Tesla компенсира увеличените разходи в

...
Покачването на цените, с които Tesla компенсира увеличените разходи в
Коментари Харесай

Рекорд за Tesla: компанията увеличи приходите си с 81% до рекордните $18,8 милиарда

Покачването на цените, с които Tesla компенсира увеличените разноски в световната верига за доставки докара до исторически връх на компанията на Илон Мъск даувеличи приходите си с внушителните $18,8 милиарда. И това се отнася единствено за първото тримесечие на 2022 година.

Впрочем, тримесечието беше доста сполучливо за Тesla. Компанията откри две нови гигафабрики - едната в Берлин на 22 март и втората в Остин, Тексас, на 8 април - като в същото време беше принудена да затвори фабриката си в Шанхай за няколко седмици на фона на политиката на Китай за нулев Covid.
 Volkswagen гони Tesla и наподобява настига бързо съперника си
Volkswagen гони Tesla и наподобява настига бързо съперника си

Компанията се стреми да заеме първото място

Мъск предвижда, че компанията му ще може да усили производството си и да конструира 1,5 милиона автомобила тази година. В същото време милиардерът съобщи, че описите на чакащите да се снабдят с Tesla остават дълги, само че той не може да изключи по-нататъшни нараствания на цените.

Според Илон Мъск литият, употребен в производството на акумулатори, е виновен за по-голямата част от нарастването на разноските на компанията досега и е ограничителен фактор за растежа на електрическите транспортни средства.

Бизнесменът насърчи фирмите да влязат самоуверено в бизнеса с литий, който съгласно него ще генерира високи маржове, с помощта на високите цени.
 Как Илон Мъск промени Tesla?
Как Илон Мъск промени Tesla?

С заводи в Съединени американски щати, Китай и Германия, Tesla е отпред като най-големият производител на електрически автомобили в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР