Покачилият се през последните дни обем на язовир Студена събра

...
Покачилият се през последните дни обем на язовир Студена събра
Коментари Харесай

Изпускат контролирано язовир Студена

Покачилият се през последните дни размер на язовир " Студена " събра на среща шефа на " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) ООД Перник инж. Борислав Иванов, регионалният шеф на Перник Людмил Веселинов и кметът на общината Станислав Владимиров, оповестиха от " ВиК ".

На срещата е разисквана обстановката с размера на язовира, както и количество вода, което се изпуска с оглед идните дни, в които се чакат интензивни превалявания и повишен притока към водния обект.

Управителят на " ВиК " изясни, че през почивните дни са направени опити да се изтърван по-големи водни количества, с цел да се усили свободния размер в язовира, предава Българска телеграфна агенция. Вследствие на това река Струма, в региона на село Студена, е повишила фрапантно равнището си, което е наложило изпускане на по-малко количество вода от язовира.

Към момента обстановката е спокойна, а размерът на язовир " Студена " понижава доста, регистрират от " ВиК ". Въпреки това ще се подхващат дейности в сериозните точки по поречието на реката в региона на село Студена, с цел да не се стига да сериозни обстановки. В останалата част на Струма все още равнищата са ниски и не се чака значително повишение през идващите дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР