Пожелавам успех на бъдещето управление и на Кирил Петков новия

...
Пожелавам успех на бъдещето управление и на Кирил Петков новия
Коментари Харесай

Атанас Пеканов за бъдещия кабинет: Ще им трябва търпение, чака ги много работа

" Пожелавам триумф на бъдещето ръководство и на Кирил Петков новия министър-председател. Ще им би трябвало самообладание, чака ги доста работа. Реформирането на страната ни минава през дълъг и сложен развой на осъзнаване и признание на проблемите, целенасочена работа по тях. Няма да стане незабавно ". Това написа в профила си във Facebook Атанас Пеканов - длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства като благодари на екипа си по време на двата му мандата на поста. 

" Големият фокус на вниманието по време на двата ми мандата беше Планът за възобновяване и резистентност. Често не се схваща, само че това е всеобхватна стратегия за промени и вложения в страната за идващите години. Противно на някои медийни изявления от последните дни, след извънредно усилена работа, от която съм доста удовлетворен, Планът е на финалната права. Както всички други страни, в процеса на договаряния с Европейската комисия получихме и публично мнение по настоящите отворени въпроси. Макар че огромна част от тях бяха ясни за нас, защото връзката ни със службите на Европейска комисия включваха най-малко две до четири срещи на седмица и постоянно сме били наясно какво към момента се чака. По някои от отворените въпроси страната ни ще би трябвало да направи отстъпления, по други обаче ще би трябвало да отстои верните за стопанската система и енергийната ни сигурност решения ", написа Атанас Пеканов. 

" Не би трябвало да се залъгваме. Пред страната ни има редица дълбоки проблеми. Някои от тях са резултат на предходни управнически неточности, само че други се дължат на личното ни отвращение да адресираме и да работим по проблемите на 21-ви век. Никога не съм бягал от интензивно присъединяване по тематики, които не са известни. Така да вземем за пример съм удовлетворен, че повдигнах дълго избягваната тематика за цялостното излизане от въглищата - нещо, което не беше правено в България преди ", показва вицепремиерът. 

" В ръководството би трябвало съгласно мен да се изповядва сдържан оптимизъм. Вярата, че нещата могат да се подобрят, само че и реалистичната истина, че това няма да стане внезапно. Единствено с самообладание, взаимност и общи старания ще можем да се движим напред. Зависи точно от всички нас, дружно, макар разликите ни, да се грижим за този прогрес на страната и обществото ни ", акцентира Атанас Пеканов. 

Цялото му изявление можете да прочетете в поста изпод. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР