Пожаро-тактическо занятие тества взаимодействието между институциите при гасене на пожар

...
Пожаро-тактическо занятие тества взаимодействието между институциите при гасене на пожар
Коментари Харесай

Тестваха взаимодействието между институциите в пожарно занятие в Силистра

Пожаро-тактическо занимание тества взаимоотношението сред институциите при гасене на пожар в сухи треви и горски масиви. Тренировката се организира през днешния ден наоколо до Контролно-пропускателния пункт на територията община Кайнарджа. В нея се включиха екипи на РСПБЗС-Силистра, Противопожарен сектор – Кайнарджа, Доброволното формирование на общината и чиновници на Държавното горско стопанство. Занятието имаше и за цел да усъвършенства уменията по управление, организация и привличане на сили и средства за гасене на огромни и комплицирани по развиване пожари.

Под управлението на основен контрольор Людмил Карагинев, шеф на група „ Пожарогасене и избавителна активност “ в Районната работа, беше разиграна обстановка на преодоляване на огромен горски пожар, зародил след запалване на суха растителност. Взаимодействайки между тях, огнеборци, доброволци и горски чиновници извършиха комплекс от задания, с цел да се оправят със обстановката.

Пет пъти от началото на 2023 година доброволците от формированието на община Кайнарджа са взели участие в действителни гасителни дейности при преодоляване на пожари паралелно с екипите на РСПБЗН-Силистра. За реализиране на активността си те разполагат с високопроходим автомобил, обезпечен от общината. Формированието е основано в края на 2012 година и все още наброява 10 души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР