Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение се

...
Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение се
Коментари Харесай

60 души и техника провериха готовността си за земетръс

Пожаро-тактическо обучение за преодоляване на последствията от зародило земетресение се организира на територията на медодобивното дружество „ Асарел-Медет “ в Панагюрище. В него взеха присъединяване над 60 души и техника на главните съставни елементи на Единната избавителна система в област Пазарджик, бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН – Пловдив, аварийно-спасителното звено към „ Асарел Медет “ АД и доброволното формирование към община Панагюрище.

Началото на учението бе обещано с приемането на сигнал за зародило мощно земетресение на територията на страната ни с най-вече провали в региона на Панагюрище и покрайнината. При дежурния диспечер на компанията е получен сигнал, че в дренажната изложба към пречиствателна станция има блокирани хора, които се нуждаели от помощ. Първоначално към мястото са потеглили огнеборците от аварийно-спасителната работа на предприятието, а малко по-късно към тях се причисляват и пожарникари от Панагюрище, Пазарджик и Пловдив. На мястото на случая са пристигнали екипи на РУ-Панагюрище, „ Спешна помощ ” и доброволци от БЧК.

В хода на учението с изключение на тази първична обстановка за разиграни и случай на раздран газопровод на площадка за декомпресиране на природен газ, както и пропукване вследствие на мощния трус на контейнер за оборотна вода с размер 35 000 м3.

Всички дейности на място са ръководени от мобилен диспечерски център отпред с шефа на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов.

Още на инструктажа преди събитието комисар Панайотов изведе пет цели на пожаро-тактическото учение–да се оцени координацията и взаимоотношението сред структурите, които вземат участие в Единната избавителна система, да се види взаимоотношението и координацията в Общинския щаб в Панагюрище, да се реши организирането на връзката в спешна обстановка, да се съблюдават всички условия за техническа сигурност и да се видят реакциите и подготовката на участниците в тренинга.

Комисар Панайотов благодари на „ Асарел-Медет “АД за семейството, като напомни случаите, в които екипите на компанията са помогнали при пожари, наводнения или бедствени положения в Панагюрище, Велинград, Пазарджик и Лесичово. Кметът на общината Никола Белишки, който е ръководител на Общинския щаб за отбрана на популацията при бедствия и повреди, също уточни, че сдружението „ постоянно до момента се е отзовавало и има ресурса да помогне при спешни обстановки и бедствия както в общината, по този начин и в региона “. Изпълнителният шеф на „ Асарел-Медет “АД инж. Делчо Николов също поздрави всички участници в тренировката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР