Пожарникарският инстинкт на премиера Бойко Борисов никога не му изневерява,

...
Пожарникарският инстинкт на премиера Бойко Борисов никога не му изневерява,
Коментари Харесай

Главанаците се качиха на главата на Борисов

Пожарникарският инстинкт на премиера Бойко Борисов в никакъв случай не му изневерява, когато чуе алармата на публичното неодобрение. Вместо с шланг премиерът гаси огъня само с телефонно позвъняване. Причината за пламъците нормално остава неизяснена, макар че като пожарникар той елементарно може да откри първоизточника на огъня. За Борисов обаче е значимо само да не му изгори стабилността.

А главанаците все ще са отговорни за някоя искра

Именно върху тях падна виновността за абсурда в публичното радио, поради който десетки публицисти от разнообразни медии се събраха на митинг пред постройката на БНР. Причината беше, че шефът за един ден на стратегия " Хоризонт "  Николай Кръстев, който пое краткотрайно длъжността след пенсионирането на предходния шеф, реши да в профил от радиоефир дългогодишния водещ и редактор Силвия Великова и да ѝ отнеме правосъдния сектор, който тя отразява повече от десетилетие. Реакцията против този натиск върху самостоятелната публицистика не закъсня - нещо, което поръчителите на офанзивата против БНР може би не предвидиха. Опитите за ограничение на свободата на словото стремително се увеличават с наближаването на избора на нов основен прокурор в края на октомври, а Великова не си икономисва рецензиите към единствения претендент за поста Иван Гешев.

Дали с престорена изненада, или искрено не очаквал сходна подмолна поръчка, Борисов персонално се зае да гаси пожара с капацитет да прерасне в огнена буря за ръководещите.  " Когато чух за тази нелепост, която са сътворили, обадих се въпреки всичко на Силвия Великова да ми удостовери, тя ми сподели. Аз не го познавам шефа на БНР и в никакъв случай не съм го и виждал.   Не съм казвал или взел участие за избора му. Помолих да му предадат, тъй като изпълнителната власт единствено дава парите, тя не се меси ", разяснява министър председателят от Русе, където беше на поредна обиколка с джипката. Съобщението на Борисов към шефа на публичното радио Светослав Костов било, че в случай че не поправи " тази нелепост, която са сътворили ", ще му бъде поискана оставката.  " Главанаци е точната дума. Как могат, и то през днешния ден...!  Имам възприятието, че го вършат преднамерено! ", ядоса се министър председателят.

Последно министър-председателят употребява обществено това нарицателно през 2016 г. след престрелката в заведение в Слънчев бряг сред хора на Димитър Желязков - Очите и Божидар Кузманов - Кравата. Сега обаче не стана ясно кои са главанаците, които кадруват в БНР. Но отново същите би трябвало да са вдъхновители на последвалото скандално заглушаване на радиото. Обществената медия невиждано спря излъчването на стратегия " Хоризонт " за близо 5 часа, което провокира прокурорска инспекция, защото радиото е част от националната сигурност на страната. " Случилото се в БНР беше бойкот против държавното управление ", заключи Борисов. Прокуратурата откри виновника - техническия шеф, което е една концепция по-ефективно като следствие от това да обвиниш дежурния клошар. Въпросният шеф мълчи, пратен е в дълъг отпуск, и в случай че издържи да не се разприказва кое по какъв начин се е случило, ще извади шанс и вместо клошар ще бъде упрекната някоя чистачка.

Докато огънят на недоволството в националното радио се разпалваше,

Министерство на вътрешните работи подпали премиерската рогозка. Полицията скандално арестува за 24 часа фоторепортера на " Клуб Z " Веселин Боришев, който снимал униформените преди митинга против Иван Гешев предишния петък. Задържането било по указ за дребното безчинство от 1963 година В последна сметка реакцията на Борисов не закъсня и той подреди Министерство на вътрешните работи повече да не арестува снимащи кореспонденти и да се извини за дейностите си. Какво значение имат тук някакви си закони, били те и калпави. Думата на премиера е равна на закон, нищо че ГЕРБ разполагат със законодателната власт, с цел да анулират остарелия декрет, служител за кавга с неуместните.

Дали това ще се случи, надали -

в страната на пожарникаря липсва обикновена пожарна сигурност

Какви са тези мистериозни сили, които уволняват и назначават публицисти в публичните медии? Кой е този, който може да поръча " Хоризонт "  да спре излъчването за 5 часа в нарушаване на закона. Едва ли някой позволява, че шефът на дирекция " Техника " без да пита е решил да заглуши радиото, до каквото умозаключение стигна инспекцията на прокуратурата, ръководена тъкмо от Иван Гешев. Или пък че някой си служител на реда независимо е взел решение да арестува извънредно прочут фоторепортер преди митинг, а не е получил заповед от висшестоящ. Това не са съвпадения, не е опит за бойкот или прелом против държавното управление на ГЕРБ, а резултат от безправието, което царува в страната.

Истината е, че колкото и да се пробва да гаси пожарите на главанаците, Борисов и неговото ръководство са отговорни за средата, в която липсва правда и разрешава напън върху неуместните. Премиерът го разрешава и с мълчанието си кои са главанаците, нищо, че не млъква в последно време. Събитията от предходната налудничава седмица ясно демонстрираха, че главанаците му са се качили на главата. Оставят го единствено да се разхожда с джипката. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР