Пожарникарите се натъкнаха на неочаквано предизвикателство, докато спасяваха куче, хванато

...
Пожарникарите се натъкнаха на неочаквано предизвикателство, докато спасяваха куче, хванато
Коментари Харесай

Спасителите се спуснаха в дълбока пещера, за да спасят хванато в капан куче – след това откриха мечка

Пожарникарите се натъкнаха на ненадейно предизвикателство, до момента в който спасяваха куче, хванато в капан в пещера в Тенеси: Черна мечка също беше там.

Кучето, Чарли, прекара три дни в капан на съвсем 40 фута дълбочина в „ извънредно тясна пещерна шахта “ на Английската планина в източната част на Тенеси, съгласно обява във Фейсбук от доброволческата пожарна работа Waldens Creek.

Спасителен екип, състоящ се от „ избавителни техници с въжета “ от няколко противопожарни служби, потегли на задачата да освободи Чарли във вторник, се споделя в обявата във Фейсбук. Екипът се разноски до отвора на пещерата, където пожарникарят Тори Даунинг и капитанът Джон Ланиер се спуснаха в пещерата.

„ Нещата се обърнаха, когато пожарникарката Даунинг зави зад ъгъла и откри мечка, спяща на пет фута под нея, и хванатото ловно куче по-далеч в пещерната система “, гласи обявата във Фейсбук.

Работници в Chicago Field Museum инспектират телата на мигриращи птици, които са били убити, когато са влетели в прозорците на McCormick Place Lakeside Center. Работници в Chicago Field Museum инспектират телата на мигриращи птици, които са били убити, когато са влетели в прозорците на McCormick Place Lakeside Center. С общителното подпомагане на Tom Gnoske/Chicago Field Museum

Неволният сателит на Чарли беше 2-годишна черна мечка, тежаща към 200 паунда, съгласно доброволната пожарна работа Waldens Creek.

Спасителният екип напуснал пещерата и сложил камери за следене, с цел да наблюдава по кое време мечката е напуснала пещерата, се споделя в обявата във Фейсбук.

В сряда те откриха, че мечката „ е напуснала пещерата и не се е върнала “.

С пещерата „ свободна от мечки “ сцената беше готова за спасяването на Чарли. Трима пожарникари се спуснаха в пещерата по въжена система. Но в началото изглеждаше, че към момента няма да могат да извлекат хванатото куче.

„ Първоначално си помислихме, че кучето се е плъзнало по-навътре в пещерата, където нямахме достъп “, сподели Ланиер, съгласно WVLT, филиал на CNN. „ Беше някак тъжно, тъй като чувствахме, че ще би трябвало да оставим кучето там. “

„ Когато щяхме да тръгнем назад, погледнах обратно още един път и видях антената му от яката му за следене “, сподели различен пожарникар, Кристиан Елард, съгласно WVLT.

Чарли беше „ обезводнен и гладен, само че другояче в положително положение “, споделят от доброволческата пожарна работа на Waldens Creek.

Спасителният екип „ оформи колан за кучето и извърши спасяването “, обясниха от отдела. „ Чарли бързо се събра още веднъж с щастливия си притежател. “

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) Will Powers/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Отделът включи фотография на доброволец, излизащ от тесния вход на пещерата с Чарли на ръце и фотография на избавеното кученце с четирима членове на избавителния екип.

„ Това несъмнено беше въздишка на облекчение за всички на сцената “, сподели Андрю Войтурски, пожарникар от пожарната и избавителната работа на окръг Севиер, съгласно WVLT. „ И откакто най-сетне го измъкнахме и притежателят пристигна по-късно, стисна ни ръцете и ни благодари, беше в действителност възнаграждаващо. “

В обявата си във Фейсбук Доброволната пожарна работа на Waldens Creek благодари на „ целия избавителен екип и хората, които работиха дружно, с цел да се случи това “.

„ Това беше в действителност екипно изпитание, което изискваше всички тези отдели, с цел да успее “, споделиха те.

Английската планина е покрай националния парк Great Smoky Mountains в Тенеси, разказан от Националната паркова работа като „ една от най-големите предпазени зони в източните Съединени щати, където черните мечки могат да живеят в дива, естествена среда “. Около 1900 мечки живеят в парка.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР