Пожарникар спаси живота на възрастен мъж от пловдивското село Патриарх

...
Пожарникар спаси живота на възрастен мъж от пловдивското село Патриарх
Коментари Харесай

На косъм от смъртта: Огнеборец след тежко дежурство скочи в пламъците, изнесе на ръце 81-г. мъж

Пожарникар избави живота на възрастен мъж от пловдивското село Патриарх Евтимово. 81- годишният пенсионер решил да почисти сухите треви в двора на къщата си.
Горещината и сложното му напредване станали причина да реши да възпламени сухите треви, с цел да спести време и сили. Секунда измежду като драснал клечката мъжът си дал сметка, че лумналият огън мъчно може да бъде овладян. В следобедните часове по улиците нямало и диря от човек, предава Марица.
По същото време в селото се намирал и Иван Близнаков-огнеборец във Втора работа на пловдивската пожарна, почивайки си от следващото натоварено дежурство. Той забелязал дима. Воден от професионалния си инстинкт, 49- годишният пожарникар хукнал по улиците на селото и бързо разкрил от къде се носи миризмата на изгоряло. Запаленият огън унищожил треволяците в двора, само че се пренесъл и обхванал спомагателната сграда към къщата на дядото.
Мигновено Иван изнесъл на ръце изпадналия в потрес възрастен човек, който бил изгубил хладнокръвие и ориентировка. Пожарникарят се обадил по телефона за помощ от сътрудници и почнал да гаси с каквото може. С бързата си реакция той избавил живота на дядото, а асеновградските огнеборци, пристигнали на помощ, избавили и дома на остарелия човек.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР