Пожарни автомобили, жива сила и тежка техника бяха използвани вчера

...
Пожарни автомобили, жива сила и тежка техника бяха използвани вчера
Коментари Харесай

Пожаро-тактическо учение за действия при горски пожари се проведе край село Кортен

Пожарни коли, жива мощ и тежка техника бяха употребявани през вчерашния ден в образователно занимание в гориста околност край новозагорското село Кортен. Това е следващото обучение по проект на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. Беше проиграна обстановка с гасителни и избавителни дейности при зародил горски пожар в труднодостъпна околност. Целта на учението е да се ревизира равнището на връзка и съгласуваност сред службите, участващи в единната избавителна система.

Занятието беше извършено под управлението на Регионална дирекция „ ПБЗН ”-Сливен със съдействието на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. Участие взеха екипи на районните служби ПБЗН в Нова Загора и Твърдица, бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН Бургас, Държавно горско стопанство- Нова Загора и Твърдица, Филиал за незабавна здравна помощ- Нова Загора, Български червен кръст, РЗИ-Сливен и доброволци от община Нова Загора. Действията в учението бяха следени и оценени от представители на ГДПБЗН и Регионалните дирекции в Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас.

„ Провеждането на тактически занятия и на практика учения е най-хубавият способ за повишение на квалификацията ”, сподели старши комисар Красимир Шотаров шеф на дирекция „ Оперативни действия ” в Групово дело ПБЗН. Ученията са, с цел да се изчистят някои грешки и да се усъвършенства организацията, тъй че в действителна обстановка да се работи оптимално дейно, сподели още Шотаров. Той изрази удовлетворение от положителното взаимоотношение сред обособените институции и сериозното отношение на екипите, взели присъединяване в занятието. В умозаключение се проучиха плюсовете и минусите. Отбелязани бяха положителните практики и някои особености при дейности в спешни обстановки. Набелязани бяха съответни организационни задания, върху които да се работи, поради летния сезон и заплахата от горски и полски пожари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР