Пожарна изля цистерна вода в горящ комин на 11-етажен блок.

...
Пожарна изля цистерна вода в горящ комин на 11-етажен блок.
Коментари Харесай

Пламна комин на 11-етажен жилищен блок в Карлово

Пожарна изля цистерна вода в пламнал комин на 11-етажен блок. Огънят плъзнал към 15.00 часа. Пламъци и пушек нахлули през отворите в кухните на жилищата с югоизточно ревю. След това димът се разнесъл из всички пространства. Острата миризма и пушекът подгонили на открито жителите.

Минувачи първи забелязали, че от постройката излиза голямо количество пушек. А един от живеещите в блока видял няколко индивида, които гледат нагоре към покрива на високата постройка, където горял пожарът. Хората неотложно подали сигнал на тел. 112.

Апартаментът ни се изпълни пушек, когато влязох в кухнята нищо не се виждаше, не можеше да се диша. Едва не припаднах, описа жена от жилищния блок. Стената, в която е коминът, пожълтя от високата температура. Мазилката и плочките в кухнята се напукаха, описа тя.

Пожарът тръгнал от печка на твърдо гориво в един от жилищата на първия етаж. Коминът на постройката обаче не бил почистван повече от 30 години и саждите се запалили. Това едвам не запалило жилищния блок.

Въпреки димът по стаите, не се е наложило евакуация на жителите. Те отворили прозорците и вратите и присъединили абсорбаторите, с цел да изгонят дима.

Свързани вести Пожар лумна в къща край Пловдив, има пострадал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР