Пожарът в Украйна в областта на Чернобилската атомна електроцентрала е

...
Пожарът в Украйна в областта на Чернобилската атомна електроцентрала е
Коментари Харесай

Извънреден брифинг: Стойностие на радиационния гама фона са в нормалните за страната граници

Пожарът в Украйна в региона на Чернобилската атомна електроцентрала е към този момент погасен. Стойностите на радиационния гама фона са в естествените за страната граници.
Това разгласи шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, който дружно с проф. Христомир Брънзов, шеф на Национален институт по метеорология и хидрология, дадоха ексклузивен брифинг в 23.00 ч. в Министерския съвет.

Началникът на националния действен щаб ген. Мутафчийски изясни, че повода за изключителния брифинг, е че в обществените мрежи са се появили голям брой клюки за възможна заплаха, надвиснала над България по отношение на пожара, който гори от една седмица в Украйна в региона на Чернобилската атомна електроцентрала и по отношение на смяна на времето - североизточен вятър и превалявания - че това би заплашило здравето на хората в България.

Постовете за наблюдаване на радиационната конюнктура са ситуирани на територията на цялата страна - 29 станции. Към нея се включват още десетки точки.

Всеки ден следим радиационната конюнктура и сега тя е в границите на нормата, сподели Николов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР