Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села

...
Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села
Коментари Харесай

Пожарът в Новозагорско е засегнал територия от близо 2000 хил. дка

Пожарът в Новозагорско е овладян О владяването на пожара сред новозагорските села Сокол и Еленово се реализира в комплицирана конюнктура поради съпътстващия вятър. В гасенето се включиха чиновници на „ Пожарна сигурност “ от Нова Загора, Сливен и Стара Загора, чиновници на РДГ и доброволци.

От получените досега данни, пожарът е засегнал територия от близо 2000 хиляди дка, като 1500 дка от тях са сухи треви и шубраци , а останалите иглолистна гора . Не бе позволено да се сътвори заплаха за популацията. Не се постанова евакуация на живущите в околните обитаеми места. При пожара няма потърпевши хора.
 Министерство на защитата
" Двата огромни пожара, които избухнаха в Новозагорско и на полигон „ Ново село “, към този момент са овладени . Ситуацията е под надзор. Все още има огнища , правят се нужните дейности, наблюдението ще продължи ", заяви регионалният шеф на Сливенска област Чавдар Божурски.

По гледище на Областният шеф Чавдар Божурски, от Военно формирование 22 220-Сливен предоставиха верижна машина .-->
 Министерство на защитата
Кметът на Община Нова Загора Николай Грозев потърси подпомагане и от управлението на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток " 2 - от чийто рудници бяха обезпечени булдозери.
 Министерство на защитата
Прокарани са просеки за ограничение на бедствието. Операцията на място управлява шефът на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Владимир Демирев. 

Овладян е и пожарът, който избухна в региона на стрелбището, на територията на военна база " Ново село ". 

Чуйте повече в звуковия файл:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР