Пожарът в катедралата Нотр Дам в Париж предизвика множество реакции

...
Пожарът в катедралата Нотр Дам в Париж предизвика множество реакции
Коментари Харесай

5 известни сгради, които са били възстановени след пожари

Пожарът в катедралата " Нотр Дам " в Париж провокира голям брой реакции по целия свят . За благополучие към този момент е събрана забележителна сума за реставрацията, а френският президент Еманюел Макрон даде обещание тя да се случи в границите на пет години.
Бойко - до огромните предприемачи, дарили милиони за " Нотр Дам "
Това обаче надалеч не е първият паметник, който бива опустошен от пожар или пък естествено злополучие. Няма да е и единственият възобновен. Разказваме ви за още пет известни сгради с сходна орис.
Белият дом


Първите трима президенти на Съединени американски щати - Джордж Вашингтон, Джон Адамс и Томас Джеферсън, в никакъв случай не са живели в Белия дом, а в Президентския дом - най-голямата къща в страната по това време. По време на войната с Англия през 1812 година обаче английските войски влизат във Вашингтон и подпалват постройката. В продължение на три години тя е възстановявана и достроявана. През 1817 година президентът Джеймс Мънро се мести в готовия Бял дом. След това зданието няколко пъти е ремонтирано.
Вижте по какъв начин е изглеждала " Нотр Дам " от вътрешната страна преди пожара (ВИДЕО)
Кралската стокова борса в Лондон


Отваря порти през 1571 година като търговски център, само че през 1666 година е унищожена при пожар. Построяват я отначало няколко години по-късно. Втората борса обаче също " умира " при пожар - през 1838 година Кралица Виктория открива третата борса през 1844 година
Макрон даде обещание " Нотр Дам " да бъде възобновена до 5 години
Хотел " Феърмонт " в Сан Франциско


През 1906 година Сан Франциско претърпява опустошително земетресение. Загиват 3000 души, а 28 000 здания са съпоставени със земята. Известният хотел " Феърмонт " удържа на трусовете, само че е унищожен от пожарите, които са ги последвали. Успяват да го възстановят единствено за една година.
Кои са останалите 2 здания, които са били възобновени след пожари, ще намерите в Expert.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР