Пожарът в хисарското село Михилци, който лумна в петък, е

...
Пожарът в хисарското село Михилци, който лумна в петък, е
Коментари Харесай

Михилци се размина на косъм от втори Старосел

Пожарът в хисарското село Михилци, който лумна в петък, е бил овладян след намесата на хеликоптер " Кугър ". Огънят обхвана борова гора в землището на селото. Вертолетът изхвърчал от авиобазата в Крумово в събота към 13.25 часа, откакто вятърът запратил пожара в скалиста околност, до която не можели да стигнат огнеборците.

Пожарът беше овладян през вчерашния ден към 19 часа, тук-там още тлеят дребни огнища, само че на място има дежурни екипи, които бдят да не се стигне до ново разпалване, описа пред " Марица " кметицата на селото Божана Пампурова.



" Беше доста ужасно, в случай че не беше навременната интервенция на огнеборците, военните и доброволците огънят, можеше да стигне и до селото и да се повтори случилото се в Старосел ", изясни Пампурова. Огънят изправил на нокти жителите на Михилци, които са най-вече възрастни хора. Според Пампурово в селото даже се усетило напрежение поради вилнеещия пожар наоколо.



Над 200 огнеборци, военни от 61-ва Стрямска бригада, горски чиновници и доброволци се бореха часове наред да унищожават огнената буря, която от петък вечерта бушуваше в региона.

Пожарът от низов прераснал във върхов в боровата гора на могилата югозападно от Баня по посока на пътя за Михилци.

Междувременно в петък вечерта лумнали и други три пожара край Баня, само че те били потушени. Два от тях се разразили край гарата и един край хотел „ Стряма “. Огънят биле низов, горели сухи треви и шубраци.

Снимки: pbnovini.com и ФБ, Донна Христева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР