Пожарът край Кресна, който доведе до екологична катастрофа от четвъртък

...
Пожарът край Кресна, който доведе до екологична катастрофа от четвъртък
Коментари Харесай

Драматична нощ край Кресна, пожарът над село Влахи е овладян

Пожарът край Кресна, който докара до екологична злополука от четвъртък насам, е стеснен - работено е цяла нощ, зародили са две нови тежки огнища, само че към този час към този момент оказват помощ и температурите. Булдозери са на място, три хеликоптера и стотици ще души оказват помощ.

Драматична нощ - по този начин избрани битката по мрачно шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Между с. Сенокос и Ощава е имало върхов пожар. "Колегите съумяха да се оправят и не позволиха село Ощава още веднъж да бъде опожарено ", уточни основен комисар Николов.

Това е равносметката от шестия ден, в който Пирин гори - през вчерашния ден се наложи и евакуация на жителите на село Влахи, където бе сериозно ситуацията. В момента обаче това не се постанова.

Шест пожарни екипа обаче дежуриха в нощта против вторник към ВМЗ "Сопот "

поради избухналия наоколо до завода огън. Въпреки че пламъците, разгорели се към полигона за изпитване на оръжия беше сподавен в понеделник вечерта, дежурни пожарни екипи отанаха цялата нощ, с цел да пазят региона.

ПИРИН ПОЧЕРНЯ СЛЕД ПОЖАРА СНИМКИ

„ Няма разгръщане на пожара над село Влахи. Пожарът е стеснен по всички фронтове. При тази суша, дъждът ще ни помогне по-бързо да обработим пожара. Хеликоптерите ще работят, макар неприятните атмосферни условия. Булдозерите работят и хеликоптерите обливат с вода”, съобщи за „ Здравей, България” по NOVA Тодор Бързилов, шеф на Националния действен център на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

„ Трудно се работи. Теренът е мощно кръстосан и има сектори, които оказват помощ огънят да се разгори още веднъж.

ВИЖТЕ В СНИМКИ ОГНЕНАТА СТИХИЯ И БОРБАТА С ПЛАМЪЦИТЕ

Засега природата не ни оказва помощ, защото шести ден не съумяваме да потушим огъня. Вятърът за секунди трансформира посоката си и боровете пламват доста бързо. Разполагаме с задоволително хора, с цел да покрием промените и да се ротираме през ден. Всички работим един до друг и задачата ни е да запазим целия състав жив и здрав”, изясни Редник Смилена Войнова, която е в региона на Кресна от предишния четвъртък.

„ На места пламъците са доста високи и това оказва риск и за нашия живот. Всички хора са напуснали парцелите си. В село Влахи е съсредоточена цялата налична противопожарна техника. Няма риск за животните”, съобщи сержант Кирил Георгиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР