Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген, най-вероятно

...
Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген, най-вероятно
Коментари Харесай

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който лиши живота на турско-българско семейство в Солинген, най-вероятно е тенденциозен палеж , оповестиха немските управляващи в сряда, предава " АА ".

По време на предварителното следствие в дървеното стълбище на четириетажната къща са открити " ясни остатъци от катализатор ", което демонстрира, че " тенденциозен палеж " може да е повода за пожара, сподели прокурорът Хериберт Кауне-Гебхард пред кореспонденти.

Но той също по този начин означи, че до момента не са открити никакви доказателства за расистки или " ксенофобски претекст " зад хипотетичния палеж.

Пожарът в понеделник през нощта в четириетажна къща в Западна Германия лиши живота на мъж, брачната половинка му и двете им деца, които са български жители от турски генезис.

Бяха избавени 21 души от постройката, като девет бяха откарани в болница със съществени пострадвания, в това число двама в сериозно положение. Сред ранените има и турски жители

Според пожарната пожарът е лумнал в ранните часове на деня на първия етаж и бързо е излязъл отвън надзор. Смята се, че жертвите са били хванати в капан на един от горните етажи, когато дървените стълби на остарялата структура са избухнали в пламъци.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф разгласява във вторник съболезнователно известие, изразяващо дълбока тъга за изгубения живот измежду членове на общността и благопожелание за бързо възобновяване на ранените.

" Искрено се надяваме същинската природа на този пожар да бъде разследвана и изяснена допустимо най-скоро . За тази цел нашето Генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи ", се споделя в известието.
 Четирима български жители са починали при пожар в Германия
Четирима български жители са починали при пожар в Германия

Причината за пожара към момента е неразбираема
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР