Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и

...
Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и
Коментари Харесай

Големият пожар край Пазарджик е овладян и локализиран

Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и Калугерово, е овладян и локализиран, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той посочи, че с доста старания на доста хора и техника към този момент са потушени всички огнища. И тази заран в гасенето са се присъединили два вертолета - " Кугър " и Ми-17, на 24-та авиационна база Крумово.

Няколкостотин души - чиновници на горските стопанства, пожарникари и доброволци, са били на терен от самото начало, включително и през нощта.

Пожарникарски екипи са пристигнали от Пазарджик, Панагюрище, Белово, Септември, Пещера, а доброволците са били от Брацигово, Белово, Пещера, Хисаря, Ихтиман, на които жителите на двете села благодарят, акцентира Стоянов.

Като доста огромна помощ той уточни тежката техника, която бе обезпечена от частни компании и благодарение на която бяха направени доста необятни 10-километрови просеки, с цел да се локализира огънят.

" Към момента има няколко затихващи огнища, които се гасят ръчно, ревизира се всичко в самата зона ", сподели още Мирослав Стоянов.

Изгорели са над 1000 декара борова гора.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР