Пожарът е възникнал по време на ремонт на комина. Съоръжението

...
Пожарът е възникнал по време на ремонт на комина. Съоръжението
Коментари Харесай

Критичната Развръзка: Има Ли Замърсяване След Пожара В Марица – Изток 2!?

Пожарът е зародил по време на ремонт на комина. Съоръжението е високо 135 метра и се запалило по време на ремонтните действия. Само с помощта на бързата реакция на пожарникарите не са потърпевши хората. Работници е трябвало да сменят гумени уплътнения захванати с болтове, само че те заяли и е била употребена режеща машина.

Инсталацията на седми блок е избавена, само че вредите са за стотици хиляди левове. Въпреки това министърът на енергетиката Теменужка Петкова успокои, че блокът няма да бъде оставен в това положение, а ще се приведе в ред, който да го направи кадърен за работа.

Що се отнася до риска от замърсяване на въздуха, даже данните на мобилната станция на пожарната и стационарния център на Регионална инспекция за опазване на околната среда край село Ковачево са посочили, че няма риск за хората от близките обитаеми места.

Инженер Живко Динчев – изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа Марица – изток 2 изясни още, че огневи действия се правят постоянно по време на поправки, написа „ Би Ти Ви “. По думите му сигурно ще се организира следствие, с цел да се открият аргументите за пожара.

Няма риск от замърсяване на въздуха, след пожара в Марица – изток 2 сн. Българска национална телевизия

Няма риск и за естествената работа на топлоелектроцентралата, защото 8 блок, където е зародил пожара, към този момент е бил в планов ремонт. И надлежно не е функционирал.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР