Пожар в Южна Африка: Какви са отвлечените сгради в Йоханесбург?

...
Много сгради в центъра на южноафриканския град Йоханесбург, където ужасяващ
Коментари Харесай

Много сгради в центъра на южноафриканския град Йоханесбург, където ужасяващ пожар уби повече от 70 души, се считат за негодни за живеене.

И все пак тези стари блокове, изоставени от собствениците си или градските власти, са пълни със семейства, които често плащат наем на престъпни банди, които управляват тях.

Сградите, които нямат течаща вода, тоалетни или законна електрическа връзка, след това се казва, че са били „отвлечени“.

Десетки хора често живеят в една стая, често бивши офиси. Пожарите са често срещани - макар и нищо от мащаба на този, който пламна през нощта.

Пожарникар на мястото на пететажната сграда, в район, наречен Маршалтаун, каза, че вътре са издигнати много подобни на бараки структури - което прави нещата още по-запалими.

Хората са склонни да готвят на парафинови печки и през студената зима месеци - юни до септември - огньове често се палят в големи метални варели с дърва и други изтъркани предмети, хвърлени за гориво.

Често се използват свещи и множеството незаконни електрическите връзки, монтирани, за да осигурят захранване за тези вътре, също представляват опасност от пожар. Обичайно е да видите сателитни чинии, окачени до прозорците.

Един човек, който е избягал от неотдавнашния ад, каза пред BBC, че пожарът е започнал по време на прекъсване на тока - което се случва често в цялата страна.

Тя каза, че прекъсването на електрозахранването е предизвикало куп звуци, подобни на изстрели, последвани от масивна експлозия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР