Пожар в разположения на 18 км от Пловдив Еко хотел

...
Пожар в разположения на 18 км от Пловдив Еко хотел
Коментари Харесай

Пожар в хотел Здравец, евакуираха над 100 деца

Пожар в разположения на 18 км от Пловдив Еко хотел " Здравец ", няма потърпевши. Евакуирани са над 100 деца от Добрич, които са били на лагер там, както и целият личен състав на хотела.

Учениците е трябвало да си тръгнат през днешния ден, багажът им е бил квалифициран и са изведени доста бързо, заяви

Първоначално към мястото бяха ориентирани седем екипа на пожарната, като след това бяха изпратени още два, както и профилирани коли на полицията. На място има и екип на " Спешна помощ ", който при нужда ще оказва подпомагане.

Сигналът за пожара е получен към 8:45 часа. Гостите на хотела са евакуирани още преди идването на пожарните екипи. 130 деца са били на тридневен лагер в хотела, само че рано тази заран са го напуснали дружно със своите ръководители.

Огънят е тръгнал от котелно помещение. Отдалечеността на хотела от Пловдив, който е на повече от 20 км, както и лимитираното водоснабдяване са измежду главните трудности пред огнеборците, показват от пожарната.

Гасителните дейности не престават и все още. Пловдивското общинско дружество " Чистота " е осигурило водоноски, с цел да подкрепи работата на огнеборците. 

Хотелът е един от известните спа-центрове в региона на планинския парк " Хижа Здравец ".

Преди дни шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов коментир пред публицисти, че в пожарната са  получени над 26 000 сигнала  от началото на годината. 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР