Пожар в жк Павлово ликвидираха този следобед пожарникарите в София,

...
Пожар в жк Павлово ликвидираха този следобед пожарникарите в София,
Коментари Харесай

Горя покрив на сграда в жк Павлово, няма пострадали

Пожар в жк Павлово унищожиха този следобяд пожарникарите в София, пламтя покрив на жилищна кооперация. На някои места е прегоряло на жилищни пространства на долния етаж под покрива. От водата, която сме употребявали за гасене има провали на жилищата на долния етаж. Това съобщи старши контрольор Емил Симеонов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Симеонов сподели, че няма потърпевши и починали. “Електрическото зареждане на постройката е спряно, следствие ще откри аргументите за пожара ”, изясни той.

Симеонов уточни, че през днешния ден в 13:13 часа в оперативния център на Столична пожарна е получен сигнал за пожар в покривна структура на жилищна постройка. “Веднага към адрес изпратихме 3 пожарни екипа, които да изгасят пожара, кола за спешна помощ и автостълба ”, сподели той и добави, че първите екипи, които са пристигнали са заварили, че целият покрив гори.

“В другите стадии на гасенето на пожара сред 3 и 5 екипа имахме на място ”, изясни Симеонов. Той сподели, че структурата на покрива е била доста комплицирана за гасене, тъй като е стоманобетонна с дървен обков, също така е и стръмна. “Успяхме да се оправим без провали на долните жилища ”, акцентира той.

“На последния етаж на блока има два мезонета и хората се бяха евакуирали ”, уточни той и добави, че заради структурата на блока, заплахата за живущите на долните етажи е била малко, само че и те са се евакуирали.

Живущите в блока описаха, че не знаят каква е повода за пожара и чакат комисия, която да каже на каква стойност възлизат провалите. Някои показаха терзание, тъй като зимният сезон е близо. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР