Пожар в хотел в курортен комплекс „Чифлика” край Троян изкара

...
Пожар в хотел в курортен комплекс „Чифлика” край Троян изкара
Коментари Харесай

Пожар в к.к. „Чифлика” показа неочаквани схеми за водоснабдяване

Пожар в хотел в курортен комплекс „ Чифлика” край Троян изкара нескрито неподозирани схеми на водоснабдяване в региона.

Сдружение, в което членуват две трети от хотелиерите, изиска с писмо комплексът да излезе от община Троян и да премине към страната.

Пламъците обгръщат хотелския комплекс на 1 март вечерта. Гостите са евакуирани и потърпевши няма. Но пожарът разбуни духовете в Чифлика.

" Миналата година от началото на юли компания " ДАД " отряза достъпа ни до питейна студена вода и ние минахме само и единствено на минерална вода, която е някъде към 48-50 градуса ", уточни хотелиерът Искра Митева.

Григорий Костов, шеф на хотел, разяснява, че се дават суми за вода на нелегитимен ВИК оператор.

Човекът, който доставя и събира пари за питейната вода в комплекса е притежател на изгорелия хотел. Той удостовери, че получава пари поради водоснабдяването и уточни, че заплаща на страната. „ Ние плащаме на страната - за 10 години коства близо 19 000 лв. да лицензираме, в този момент повторно лицензираме. "

Тарифата се дефинира на око. " Попита ме какъв брой ти бяха стаите. Аз споделих - 5. А, имаш и басейн, крещя - значи 160 лв.. То дори не е упоменато и в контракта. И против това ми издават съответната квитанция. На всяка една написа разнообразни неща- наем, вода, водопренос ", разяснява Емил Тунев, притежател на къща за посетители.

В писмото си част от хотелиерите упорстват комплексът да мине на непосредствено послушание на страната и да бъде обвързван към ВиК сдружение.

Пламен Данов, притежател на изгорелия хотел, съобщи, че не желае да се включва към ВИК. „ Защо би трябвало да завися от различен като това е моя благосъстоятелност. "

" И с цел да спасим курорта единственият вид е да излезем от тази корупционна скица и да бъдем към страната. Просто да се отървем от общината и да нямаме нищо общо с нея ", добави Григорий Костов.

В общината споделят, че търсят вид от години. " Не че няма интерес, няма техническо решение толкоз бързо да е реализира ", изясни Ангел Ангелов, зам.-кмет на община Троян.

Според специалистите на общината хотелите могат да си изградят лично водоземане.

От Сдружение курортен комплекс „ Чифлика” към този момент са сезирали прокуратурата по съмнения за проведена незаконна група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР