Пожар в борова гора в планински район западно от Атина

...
Пожар в борова гора в планински район западно от Атина
Коментари Харесай

Голям пожар бушува близо до Атина, хората се евакуират

Пожар в борова гора в планински регион западно от Атина накара живеещи наоколо хора да изоставен домовете си, а пушек от пожара оцвети в оранжево небето над огромна част от гръцката столица.

От противопожарната работа оповестиха, че пет самолета за гасене на пожари, два хеликоптера, 30 цистерни и 70 пожарникари вземат участие в битката с огнената буря през днешния ден в региона на планината Гераниа, покрай крайбрежното населено място Кинета сред Атина и Коринт.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОГНЕНАТА СТИХИЯ

Кадри, излъчени от гръцката телевизия "Скай ", демонстрират наранени от огъня дворове и поданици, които напущат региона с коли и мотопеди.

Με τρία ερπυστριοφόρα οχήματα και επτά υδροφόρες συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα https://t.co/U9jIm5Gwz8
— Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (@Kathimerini_gr) 23 юли 2018 година
Дипломатическата ни задача в Атина осведоми и за втори огромен пожар в региона на Метохи, покрай гр. Ханя на остров Крит.

Във връзка с усложнената конюнктура Министерството на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи в регионите на пожарите, да се осведомят авансово за настоящата обстановка, да заобикалят засегнатите от огнената буря места и да съблюдават прецизно напътствията на локалните управляващи.

Посолството на Република България в Гърция е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и следи развиването на ситуацията.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на задачата:

+30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107.

Nightmare of 2007 Deadly Fires Returns to Greece https://t.co/0VFbh9j4Lr pic.twitter.com/yGUsJ96mur
— Corfu Κέρκυρα (@_Corfu) 23 юли 2018 година
Гърция е в плен на гореща вълна от неделя, когато метеорологичната работа предвижда температури до 37 градуса за Атина и до 41 градуса в централната част на страната.

Министерството на културата уточни, че Акрополът е бил затворен в 14.00 ч. през днешния ден за втори следващ ден поради горещината.

Житен блок гори край Пловдив

Голям пожар в центъра на Варна, има жертва

Горяща равнища затвори автомагистрала "Тракия "

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР