Пожар, който се прехвърлил на територията на склад за боеприпаси

...
Пожар, който се прехвърлил на територията на склад за боеприпаси
Коментари Харесай

Пожар, достигнал до склад за боеприпаси в Гърция, предизвика серия от експлозии

Пожар, който се трансферирал на територията на склад за муниции в гръцкия град Неа Анхиалос, провокира серия от детонации, които са били чути чак в град Волос - на близо 20 километра, осведоми гръцката социална телевизия ЕРТ.

Огънят е навлязъл в казармата на военновъздушните сили, само че складът е изолиран, а личният състав е евакуиран, се споделя в публично известие на гръцкия общоприет щаб.

Според телевизионния репортаж са се взривили незнаен брой ракети. Съобщава се за суматоха и безпорядък измежду локалното население и за ранени хора от счупени прозорци.

В поделението има надземни и подземни резервоари, както и резервоари за гориво. Според очевидци детонациите се чуват чак до Волос.

Пламъците се популяризират от доста мощни ветрове, макар че лагерът се охранява от пожарни коли.

Лагерът е евакуиран, а екипът на пожарната, както и всички останали на мястото на случая, са изведени.

Жителите на девет региона на община Волос получиха поредни известия от незабавния номер 112 заради зародилите пожари тук-там в по-широкия регион.

Евакуациите се правят като защитна мярка заради интензитета на ветровете, които се чака да се засилят още, оповестиха от пожарната.

Фронтът на огъня, който се раздели в две направления и всъщност обкръжи Волос, беше с периметър над 45 километра и изгори над 50 000 акра обработваема земя, както и аграрни и горски земи, оповестиха от Тесалия.

Огънят се гаси от 5 противопожарни самолета, 85 противопожарни коли, 8 пешеходни единици, десетки общински и и частни водоноски, както и стотици доброволци.

Изготвят се отчети за вредите, само че е явно, че частните материални вреди, както и вредите в инфраструктурата са много огромни, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР