Пожар изпепели до основи еднофамилна къща на семейство от Асенoвград.

...
Пожар изпепели до основи еднофамилна къща на семейство от Асенoвград.
Коментари Харесай

Пожар в Асеновград изпепели къща до основите й

Пожар изпепели до основи еднофамилна къща на семейство от Асенoвград. Огнената буря, пламнала нощес, до момента в който Ценко Симеонов вечерял с майка си на приземния етаж. Те усетили, че къщата им гори едвам, когато пламъците и димът достигнали наоколо до тях, след което неотложно се евакуирали. Не са могли да вземат нищо със себе си. Заедно с покъщнината, са изпепелени документи, пари, телефони, облекла, посуда. Успели са да спасят единствено живота си. И облеклото на гърба си, с което са излезли от горящата постройка.
Огънят е обхванал постройката за към 10 минути, а покривът безусловно се е срутил. Къщата е построена от градоред и е изгоряла като факла. По думи на познати на фамилията, с цел да бъде отремонтирана покривната структура преди към три години е изтеглен заем в размер на 20 000 лв., който към момента се изплаща. „ Пламъци излизаха от всички прозорци, беше страшна буря “, описаха пред Actualno.com очевидци на случилото се. Освен Ценко Симеонов и майка му – Мария Симеонова, в къщата живее и племенникът на мъжа. Нощта след пожара, Ценко е изкарал в колата пред останките от вкъщи си. Останалите двама членове от фамилията са настанени при съседи.

Днес преди обяд потърпевшите от огнената буря са отишли в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Асеновград, с цел да подадат молби за нови персонални документи. От там им било отказано, защото за задачата се претендирал акт за раждане. А Ценко Симеонов е роден в град Лъки. Има автомобил, само че пък не може да се придвижи до там, защото без документи няма по какъв начин да кара. Потърсено е подпомагане от Община Асенoвград, откъдето са дали обещание да създадат всичко допустимо да бъде обезпечено най-малко аварийно жилище от общинския фонд. В по-късните часове потърпевшите са съумели да предвижат процедурата по издаване на персонални карти. Към момента една жена е осигурила обяд за фамилията. Друг покровител е дарил 40 лв., с които да бъде платено издаването на нови персонални документи на пострадалите.
„ Всякакви облекла и такъми за жена на към 80 година - дребна на растеж и за мъж - висок, ще свършат работа. “, прикани за помощ Вера Игнатова – близка на фамилията. Тя изясни, че всеки, който желае да помогне, може да го направи на място на адреса на изгорялата къща на улица „ Дунав “ №17 в Асеновград /района зад гарата/. А финансова помощ и дарения биха могли да бъдат преведени по банкова сметка: BGN BG09STSA93000006935137 , в интерес на Мария Ангелова Симеонова /в лева/. Въпреки шока, който изживяват, през днешния ден хората просто разчистват погрома след пожара в жилището си. Ценко Симеонов е на 4-часов трудов контракт и работи отдалечено към бургаска телевизия, за което получава близо 300 лв..

Има издадено решение от ТЕЛК и в това време му следва интервенция за промяна на стави. Племенникът му е възпитаник в музикалното учебно заведение в Плводив. А майката на мъжа - Мария Симеонова – е пенсионер, също с неголяма пенсия. „ Къщата на фамилията се намира наоколо до хранилища, в които се съхраняват запалителни материали на близкия цех за полиетилен. Добре, че вятърът не е отнесъл пламъците натам, тъй като щеше да стане още по-страшно за целия град. А и улицата сега е разкопана и заради паркирани погрешно коли едната пожарна кола се е забавила, до момента в който доближи до горящата постройка. “, обясниха очевидци на случая. Огледи на мястото се правят и сега от полиция и пожарна.
Тепърва ще се откриват аргументите за лумването на пламъците. „ Къщата е била с две електроинсталации. Възможни са разнообразни разновидности за експлоадирането на пожара. Единият е късо съединяване, а другият – оставен включен апарат, който да се е запалил. Но това ще стане ясно след обстойния оглед. “, разяснява случая началникът на РСПБЗН в Асенoвград основен контрольор Величко Бришимов.
ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА - ВИЖТЕ ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР