Пожар изпепели апартамент в централната част на Русе. Няма пострадали

...
Пожар изпепели апартамент в централната част на Русе. Няма пострадали
Коментари Харесай

Пожар изпепели апартамент в централната част на Русе

Пожар изпепели апартамент в централната част на Русе. Няма потърпевши при случая.

Случайни минувачи и комшия се притекоха първи на помощ на собственичката на жилището. Магазини и аптека, които се намират под него останаха без ток поради случая, предава Българска телеграфна агенция.

Инцидентът е зародил малко след 18:00 часа. Първи за него е съобщил 15-годишният Мартин Цветанов, който даже е тръгнал с приятеля си да гаси пламъците.

" Съблякох си якето и суитчъра и си го вързах на устата, взех самия пожарогасител и се пробвах да угася от прага пожара, да не се популяризира ", описа Мартин Цветанов.

На помощ се притекъл и Иво Григоров, който живее тъкмо над пламналия апартамент.

" Опитахме се да влезем в жилището, в случай че има някой да го изкараме. Прекалено горещо беше, димът ни задушаваше ", споделя Иво Григоров.

През това време дамата, която живее в жилището е излязла на терасата, откъдето я измъкват със стълба пристигналите на мястото пожарникари. Мъжът и синът ѝ не са били по това време в жилището, а съседите бяха излезли на открито, до момента в който завърши гасенето.

" Трябва да влезем в къщата си. Има ли вреди, нищо не знаем ", споделя Реджеб Мехмедов.

Инцидентът остави без ток целия блок и намиращите се в него аптека и магазини.

" В момента, в който се затвори вратата и самите кабели за ток от бушоните бяха паднали от мазилката и целият ток на блока падна ", уточни Мартин Цветанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР