Пожар избухна днес след обед на депото за строителни отпадъци

...
Пожар избухна днес след обед на депото за строителни отпадъци
Коментари Харесай

Три пожарни и тежка техника гасят депото за отпадъци в Хаско...

Пожар избухна през днешния ден след обед на депото за строителни боклуци край Хасково. На място незабавно са изпратени три противопожарни автомобила, които не разрешават огънят да се разрасне. По предписание на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и " Екопрогрес " спомагат на пожарникарите за по-бързото преодоляване на огъня.

 " Вероятно става въпрос за самозапалване, поради високите температури през последните дни ", разяснява заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. " Въпреки че тук би трябвало да се изхвърлят единствено строителни боклуци, доста постоянно някои жители нарушават разпоредбите и изхвърлят гуми, стъкла и други. Именно те са леснозапалими и се стига до сходни произшествия ", сподели още Тенев.



Предстои противопожарните специалисти да открият съответните аргументи за запалването. Община Хасково изпраща на място и тежка техника, която да подкрепи потушаването на пожара. Няма заплаха за града и хората. През цялата нощ на мястото на случая ще останат противопожарни екипи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР