Пожар и взрив е имало на Кримския мост, който свързва

...
Пожар и взрив е имало на Кримския мост, който свързва
Коментари Харесай

Пожар и взрив на Кримския мост

Пожар и гърмеж е имало на Кримския мост, който свързва полуострова с континенталната част на Русия, предава „ Труд “. Трафикът по оборудването е прекратен. Властите готвят стартирането на фериботна линия.

На оповестени с обществените мрежи фотоси и видеа се вижда пламнал трен, а също сриване на част от автомобилното платно на оборудването.

Националният комитет за битка с тероризма (НАК) заяви, че
камион е бил взривен на Кримския мост.
Според НАК това се е случило в 06.07 сутринта на 8 октомври на автомобилната част на моста откъм Таманския полуостров. Експлозията е довела до възпламеняване на седем цистерни с гориво от влакова комбинация, пътувала в посока Кримския полуостров. Отбелязва се, че е имало отчасти сриване на два автомобилни сектора.

На Кримския мост се срутиха две пътни настилки в посока от Краснодар до Керч, заяви ръководителят на Крим Сергей Аксенов. Той посочи, че по образна оценка автомобилната лента по противоположното направление е непокътната. „ Фериботният прелез е подготвен за стартиране, той ще стартира да работи от през днешния ден. Ще ви осведомяваме за графика по-късно. Сега на входа на моста се основават пунктове за храна и отопление за водачите “, сподели ръководителят на Крим.

„ По предварителни данни в един от секторите гори цистерна с гориво. Структурата на моста не е развалена. Все още е рано да се приказва за аргументите и следствията. Полагат се старания за потушаване на пожара “, написа по-рано представителят на локалните управляващи Олег Крючков в канала си в Телеграм.

„ Движението на транспортния преход през Керченския пролив е краткотрайно спряно. На мястото работят пътни служби, Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация “, се споделя в известие на Федералната пътна организация на РФ.

Резервоар за гориво в опашката на товарен трен се възпламени на Кримския мост, локомотив с част от вагоните беше изтеглен, оповестиха от Кримските железници (КЖД). „ Локомотивът с част от вагоните е откаран на гара Керч. Извършва се спешна работа. Причините за случая се откриват “, се споделя в известието.

Кримският мост е развален от „ украински вандали “, само че вредите са незначителни, сподели Владимир Константинов, ръководител на Народното събрание на Крим.

„ Украинските вандали въпреки всичко съумяха да се протегнат с окървавените си ръце до Кримския мост. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години ръководство не съумяха да построят нищо почтено за внимание в Крим, само че съумяха да повредят платното на Руския мост “, написа Константинов в телеграм-канала си.

Той е уверен, че вредите ще бъдат навреме отстранени, защото „ не са от съществено естество “.

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР