Пожар гори в района на автомагистрала Тракия при Ихтиман, предаде

...
Пожар гори в района на автомагистрала Тракия при Ихтиман, предаде
Коментари Харесай

Гори сметището на Ихтиман край магистрала "Тракия"

Пожар гори в региона на автомагистрала " Тракия " при Ихтиман, съобщи организация " Фокус ". Подпалило се е сметището на града.

Сметището гори от няколко дни, огънят е бил локализиран, само че в този момент поради високите температури се е разгорял отначало, изясни комисар Тошко Бързилов от основната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ПБЗН).

Няма заплаха за популацията и за придвижването по автомагистралата на този стадий, счита Бързилов. По думите му на мястото има пожарникари и водоноска, обезпечена от община Ихтиман и ще бъдат изпратени два булдозера.

По-рано през днешния ден различен пожар пламна в региона на тунел " Железница " край благоевградското село Железница. Димът се вижда от основния път е-79.

Край горнооряховското село Първомайци пожар изпепели 65 дка с жито. Огънят се е разпалил през вчерашния ден, като са избавени 715 дка с жито.

За през днешния ден в 12 области е разгласен екстремален показател за заплаха от пожари, без значение от лекия спад на температурите в съпоставяне със събота. На хората се предлага да бъдат деликатни, да не палят огън навън, нито да изхвърлят неизгасени цигари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР