Пожар гори между селата Кипра и Повеляново, съобщи кметът на

...
Пожар гори между селата Кипра и Повеляново, съобщи кметът на
Коментари Харесай

Огнен ад: Гори борова гора край Повеляново

Пожар гори сред селата Кипра и Повеляново, заяви кметът на община Девня Свилен Шитов. Огънят към момента не е загасен, само че няма заплаха за обитаемоте места, разяснява кметът. Той добави, че на място към този момент е обезпечена профилирана техника, която ще помогне за локализирането и потушаването на огъня. Шитов добави, че проблеми основава мощният вятър, както и фактът, че гората, която гори, е борова.

Сигналът за пушек сред селата Кипра и Повеляново е подаден на тел. 112 в ранния следобяд, оповестиха от полицията във Варна. На място се е отзовал противопожарен екип от Девня, който открива, че гори борова гора. Теренът е кръстосан и не може да се употребяват пожарникарски коли. Служителите стартират да гасят пламъците на ръка и викат спомагателна помощ. От Варна са изпратени още пет екипа. Отзовали са се и хора от Горското стопанство, доброволци, както и членове на локалната ловна дружинка.

На място са и два патрулни полицейски екипа, които наблюдават за задимяване на автомагистралата, което може да попречи на естественото придвижване.





Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР