Пожар е изпепелил склад за торове и препарати за растителна

...
Пожар е изпепелил склад за торове и препарати за растителна
Коментари Харесай

Пожар в склад на бивш депутат на ГЕРБ, подозират, че е умишлен


Пожар е изпепелил склад за торове и препарати за растителна отбрана в региона на Кърналовската борса край Петрич. Според проверяващите органи и притежателя на халето Димитър Танев, който е някогашен народен представител от ГЕРБ, палежът е тенденциозен, съобщи БНР.

Складът е бил запален малко след среднощ. Огънят е изпепелил цялото помещение и стоката, съхранявана в него- торове и препарати за растителна отбрана. До халето се намира и земеделската аптека, която е оживяла. Само бързата интервенция на пожарникарите е предотвратила разрастването на пожара към другите халета. При първичните огледи са открити туби със запалителна течност, ситуирани към целия склад. Щетите от пожара са големи. Собственикът Димитър Танев е някогашен народен представител от ГЕРБ, който преди години се отдръпна от дейната политика и се ориентира към агро бизнеса. На предишните локални избори обаче той беше претендент за кмет на Петрич от партия „ Зелените “.

Отмъщение е най-вероятната причина за подпалването на склада му. Това е третият огромен пожар на борсата край Кърналово за последните две години. През 2022 година изгоряха 12 халета. Подпалвачите и досега не са разкрити./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР