Пожар е избухнал тази сутрин в дома за възрастни хора

...
Пожар е избухнал тази сутрин в дома за възрастни хора
Коментари Харесай

Горя Дом за възрастни хора в Горна баня

Пожар е избухнал тази заран в дома за възрастни хора в кв. " Горна баня ". Горели са облекла на слабовиждащ човек в дома, заяви шефът на дирекция " Социални услуги за деца и възрастни " в Столична община Минка Йовчева пред Българска национална телевизия.

Обитателите на дома са били изведени незабавно, няма потърпевши при пожара. За по-голяма сигурност и успокоение на околните, мъжът, в чиято стая е зародил пожарът, е закаран за обзор в болнично заведение. Той е без изгаряния и заплаха за живота. Останалите хората в дома също са били прегледани от доктор, с цел да са спокойни за своето здраве.

Шестимата възрастни са преместени в други стаи, защото крилото е наводнено след намесата на пожарникарите и е негодно за живеене.

Сигналът за случая е подаден малко след 9 ч. Незабавно към мястото на случая са изпратени четири пожарни автомобила, автомеханична стълба и медицинския екип на СДПБЗН.

Пристигналите огнеборци открили, че пожарът е в стая на втория етаж, в резултат на което постройката е била мощно задимена. Предприети са дейности за извеждане на жителите на дома, множеството от които трудноподвижни, както и личният състав на общественото заведение.

По данни на Министерство на вътрешните работи огънят е бил сподавен към 10 ч, в постройката е осъществено отдимяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР