Поисканият от президента на САЩ Доналд Тръмп отбранителен бюджет на

...
Поисканият от президента на САЩ Доналд Тръмп отбранителен бюджет на
Коментари Харесай

Тръмп иска над трилион долара за модернизиране на ядрените оръжия на САЩ

Поисканият от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп защитителен бюджет на стойност 740,5 милиарда $ планува повече средства за нуклеарни оръжия и огромно увеличение на средствата за изследователска активност, целяща подготовка за бъдещи военни дейности, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Бюджетът, който Тръмп желае да бъде утвърден от Конгреса, включва най-големите средства за проучвания и развиване от 70 години, съобщи почитан представител на министерството на защитата.

Армията на Съединени американски щати се стреми да построи техника от ново потомство, с цел да се опълчи на възходящата мощност на Китай и Русия.

Средствата, поискани за модернизиране на нуклеарните оръжия, са нарастнали с 18 на 100 по отношение на предходната година, или с още 29 милиарда $. Пълното модернизиране на нуклеарните оръжия, разположение на сушата, на самолети и подводници, ще коства над един трилион $ за период от 30 години, съгласно бюджетната работа на Конгреса на Съединени американски щати.

Средствата ще бъдат употребявани за възстановяване на командната конструкция, както и за закупуването на техника като нуклеарната подводница клас " Колумбия ", произвеждане на " Huntington Ingalls ", както и узаконяване на самолети Ф-35 за преместване на нуклеарни оръжия.Освен това поисканият бюджет на Пентагона включва 69 милиарда $ за водене на настоящи войни и други потребности на отбранителното ведомство.

Бюджетът на флота е намалял с 1 на 100, или с 1,9 милиарда $, достигайки 207 милиарда. Бюджетът на американските Военновъздушни сили е повишен малко заради поръчката на 15, вместо 12, самолети цистерни KC-46, позволяващи презареждане на други самолети по време на полет. Агенцията за противоракетна защита получава бюджет от 9,1 милиарда $.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР