поискаха от силите за сигурност да не стрелят срещу протестиращите,

...
поискаха от силите за сигурност да не стрелят срещу протестиращите,
Коментари Харесай

Хунтата в Мианмар поиска военните да не стрелят по протестиращи

поискаха от силите за сигурност да не стрелят против протестиращите, на фона на интернационален напън против окървавените демонстрации, съобщи " Блумбърг ". Преди дни беше обявено за 18 убити на митинг.

Очаква се нова вълна от манифестации във вторник, откакто съд в Мианмар повдигна спомагателни обвинявания против арестувания граждански водач Аун Сан Су Чжи , което може да я задържи зад решетките за още по-дълъг интервал от време. Нарастващият брой на жертвите може да усили натиска върху държавните управления по света да подхващат повече дейности против хунтата на Мианмар, която отхвърли да признае безапелационна победа на изборите от политическата партия на Су Чжи през ноември.

Призивът да се въздържат от принуждение идва, и на фона на срещата на външните министри от 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия във вторник, с цел да обсъдят обстановката в Мианмар за първи път след преврата. АСЕАН от дълго време следва политика на невмешателство във вътрешните работи на своите членове, в това число Мианмар, и до момента се въздържа да осъжда военните или преврата.
 18 убити на най-кръвопролитния ден в Мианмар от преврата
18 убити на най-кръвопролитния ден в Мианмар от преврата

Полицията откри пукотевица по протестиращите

Страната изпадна в безпорядък, откогато армията завладя властта и задържа водача Аун Сан Су Чжи, с което приключи дълъг преход към народна власт и принуди десетки хиляди жители на страната да излязат по улиците да изразят недоволството си. поради подозрения за изборни измами на изборите през ноември, извоювани от партията на Аун Сан Су Чжи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР