Походът се провежда всяка година от 27 май до 2

...
Походът се провежда всяка година от 27 май до 2
Коментари Харесай

76-ти национален туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“ 2024 г.

Походът се организира всяка година от 27 май до 2 юни.

Събралата се група потегли по историческия път. Походът минава по 120-километровия " Ботев път " от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по авансово направена стратегия.

Изградена е традиция, в която всяка годна походът се организира като тази година е по случай 148 години от героичния героизъм на Христо Ботев и неговата чета. Походът е от III-та категория на компликация. В маршрута са включени обекти от " Опознай България – 100 национални туристически обекта " и " Опознай родния край ". Ръководството на похода се дефинира от регионалния шеф на област Враца.

Основен уредник и координатор на дейностите по осъществяване на Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета " Козлодуй – Околчица ", 2024 година е Областна администрация – Враца и Български туристически съюз.
Походът се организира със съдействието на Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Регионалните ръководства на образованието, общините, през чиито територии минава походът. 
Участие могат да вземат групи възпитаници, туристически сдружения от страната, клубове и секции по туризъм с безграничен брой туристи
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР