Погрешно изстреляна украинска ракета е причинала удара в град Костянтинивка

...
Погрешно изстреляна украинска ракета е причинала удара в град Костянтинивка
Коментари Харесай

Украинска ракета е причинала удар с 15 жертви в Донбас преди дни, сочи разследване на Ню Йорк Таймс

Погрешно изстреляна украинска ракета е причинала удара в град Костянтинивка в Донецка област на 6 септември, при който починаха минимум 15 жертви. Това се твърди в на Ню Йорк Таймс , оповестено в понеделник.

Ракетата в града, който се намира покрай фронтовата линия край Бахмут. Тогава украинските управляващи споделиха, че става въпрос за съветска офанзива.

Според следствието на Ню Йорк Таймс обаче ударът най-вероятно е резултат от щета при изстрелването на ракета на украинската противовъздушна защита от система " Бук " . Журналистите стигат до този извод, откакто проучват фрагменти от ракети, сателитни изображения, разкази на очевидци и изявления в обществените мрежи.

Според създателите ракетата, паднала на пазара в Костянтинивка в 14:04 ч. на 6 септември, е била изстреляна няколко минути по-рано от позиции покрай различен град, следен от украинските управляващи в Донецка област - Дружкивка .

„ Репортерите на Times, които посетиха обекта, видяха следи от скорошна военна приложимост, в това число окопи, ями за отпадък и необятни следи, съответстващи на огромно военно транспортно средство ", показват създателите на следствието, като прибавят, че на мястото са открити и следи от горене, което е основен знак, че от тази позиция са били изстрелвани ракети.

Това се удостоверява и от свидетелски разкази.

Освен това доказателствата, събрани на пазара в Костянтинивка, сочат, че ракетата е пристигнала от северозапад, т.е. от следена от Украйна територия. Това, съгласно медията, се вижда и на фрагментите от охранителна камера, налични от момента на детонацията.

При удара починаха минимум 15 души, а други 30 бяха ранени. Часове след него президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Русия за офанзивата, а Москва отхвърли.

До момента украинските управляващи не са коментирали следствието на Ню Йорк Таймс.

Откакто стартира нашествието си, Русия неведнъж и систематично нападна цивилни цели в Украйна. В Костянтинивка през април съветските сили обстреляха къщи и детска градина. Тогава шестима души починаха.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР