Погребението на сенатор Джон Маккейн се превърна в свръхполитизирано събитие,

...
Погребението на сенатор Джон Маккейн се превърна в свръхполитизирано събитие,
Коментари Харесай

Погребението на Маккейн - нов повод да бъде нищен Доналд Тръмп

Погребението на сенатор Джон Маккейн се трансформира в свръхполитизирано събитие, което редица политици използваха, с цел да атакуват безответно президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп, твърди интернет изданието The Gateway Pundit, представено от БГНЕС.
Меган Маккейн, дъщерята на умрелия сенатор, първа се възползва от трибуната и в речта си и на няколко пъти непосредствено нападна Тръмп. Тя съобщи, че " Америка на Маккейн няма потребност нужда да бъде правена още веднъж велика, тъй като е велика ".

След нея се изрекоха и някогашните президенти Джордж Буш-младши и Барак Обама. Без да загатва Тръмп, Обама категорично съобщи, че Маккейн е схванал, че в случай че подценява истината, в случай че не схваща и други гледни точки, с цел да служи на партийна теория, демокрацията няма да работи.

“John McCain understood that if we get in the habit of bending the truth to suit political expediency, or party orthodoxy, our democracy will not work.” President Obama pic.twitter.com/WSWrevTBk8
— Scott Dworkin (@funder) 1 септември 2018 година
Съгласно предсмъртното предпочитание на Маккейн Тръмп не участва на погребението. Сред публиката обаче бяха щерка му Иванка и брачният партньор ѝ Джаред Къшнър.
Мнозина американци изрекоха възмущението си в обществените мрежи от крайното политизиране на събитието и означиха, че президентът е подложен на критика от политическата класа като цяло, без значение партийната принадлежност.
И до момента в който елитът в столицата Вашингтон превъзнася Маккейн като популярен американски воин, консуматори в Twitter напомнят, че единствено преди няколко месеца изследване, извършено измежду повече от 275 хиляди регистрирани гласоподаватели, отреди на Маккейн трето място в класацията на най-непопулярните сенатори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР