Погребалните ритуали по света са различни и се подчиняват на

...
Погребалните ритуали по света са различни и се подчиняват на
Коментари Харесай

5 странни погребални ритуали по света

Погребалните ритуали по света са разнообразни и се подчиняват на строги правила, обичаи и вярвания. Има даже места, където погребват хората с песни и танци. Ето 5 странни погребални ритуали:

1. Тибетско небесно заравяне

Сред будистите съществува традиция, която може да звучи ужасяващо, само че в това време някои я считат за много рационална. Според техните вярвания дух и плът са две обособени структури, по тази причина откакто някой почине и духът си отиде, няма смисъл тялото да се пази. Поради тази причина те оставят тялото нормално на върха на някоя планина, където го нарязват, с цел да притегли животните. След това неизядените остатъци от тялото се вършат на прахуляк.
 Тибетско небесно заравяне Thinkstockphotos
2. Рязане на пръсти, Нова Гвинея

В племето Дани, когато почине мъж, брачната половинка му би трябвало да отреже върха на пръста си. Местният шаман завързва пръста на дамата крепко, с цел да изтръпне, а по-късно го реже с секира. Отрязаният връх на пръста се изгаря или пази на особено място. По този метод се има вяра, че тя отблъсква неприятните духове от мъжа си.

3. Цветни топчета, Южна Корея

В Южна Корея вместо да слагат в урна пепелта на околните си, те ги вършат на дребни, цветни топчета, като мъниста. След това ги слагат в буркани и постоянно ги употребяват за украса. Основателят на компания, която се занимава с подобен вид кремиране, споделя, че през последните години от ден на ден души избират този метод на заравяне.Той има вяра, че това е бъдещето.-->

4. Висящи ковчези, Филипините

Хората от народа Сагада имат вяра, че умрелите би трябвало да се намират на безшумно място. Окачвайки ги с въжета за скали, те оказват помощ на духа им да откри път към бога. През последните години гробището се е трансформирало в атрактивна туристическа дестинация.

5. Ковчег съгласно специалността, Гана

В Гана е признато да ги погребват в ковчег във формата на нещо, което съставлява живота на умрелия. Най-често това е специалността му. Така да вземем за пример погребват водачите в ковчег във формата на аероплан, риболовците в ковчег във формата на риба и така нататък
 заравяне в Гана Thinkstockphotos

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР